Η οικογενειακή επιχείρηση Γερακάρη ξεκίνησε το 1950 στο Θεοδωράκι Αριδαίας. Παρά τις δύσκολες για την εποχή εκείνη συνθήκες, συλλέγει γάλα από κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών του Πάικου και παράγει φέτα και βούτυρο. Το 1990 ιδρύεται η εταιρία Δ. Γερακάρης & Σία Ο.Ε. και αποτελεί συνέχεια της οικογενειακής επιχείρησης. Το 1997 γίνεται μετεγκατάσταση του τυροκομείου στη ΒιΠε της Αριδαίας. Έτσι η επιχείρηση διαθέτει πλέον μια σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων όπως τα πιστοποιημένα τυριά από τον Agrocert φέτα και κασέρι καθώς και κατσικίσιο τυρί, λευκό τυρί αγελαδινό, γιαούρτι, βούτυρο, ανθότυρο, μυζήθρα. Η συλλογή γάλακτος γίνεται από κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Η ποιότητα του γάλακτος ελέγχεται καθημερινά καθώς η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα HACCP και ISO 22000.