Στην Πιπεριά Αλμωπίας σε απόσταση 5χλμ από τα Λουτρά Πόζαρ και την Αριδαία βρίσκονται οι αμπελώνες, το οινοποιείο και το παραδοσιακό αποστακτήριο Κονάκογλου.
Ο Ιωάννης Κονάκογλου ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εργάστηκε σαν οινολόγος στην εταιρία Τσάνταλη.
Θέλοντας να διευρύνει τις οινικές γνώσεις του συνέχισε στο WSPC σχολή η οποία παρέχει παγκόσμιου κύρους οινική εκπαίδευση και στην συνέχεια στη Genius in Gastronomy.
Έχοντας αποκτήσει τις γνώσεις και πολυετή εμπειρία, προχώρησε στην ίδρυση του οινοποιείου με στόχο την δημιουργία κρασιών τα οποία θα αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και της περιοχής από την οποία προέρχονται.
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας καλύπτοντας έκταση 100 στρεμμάτων.
Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, βρίσκονται σε αμπελοτεμάχια που παρουσιάζουν μεγάλη παραλλακτικότητα μεταξύ τους.
Με στόχο την ανάδειξη των διαφορετικών εκφράσεων των ποικιλιών κατά την καλλιέργεια τους σε διαφορετικούς τύπους εδαφών, πραγματοποιούνται πειραματικές οινοποιήσεις όπου τα σταφύλια της ίδιας ποικιλίας, οδηγούνται σε διαφορετική δεξαμενή ανάλογα με τον αμπελώνα από τον οποίο προέρχονται.
Σε ένα χώρο όπου επικρατεί η πέτρα και το ξύλο, εκεί όπου υπάρχει απόλυτη ησυχία και σκοτάδι, αναπαύονται οι οίνοι σε ιδανικές συνθήκες για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο.
Στόχος μας σε συνεργασία με τα οινοποιεία που βρίσκονται στην Αλμωπία, η ανάδειξη του οινοτουρισμού στην περιοχή, περίπατος ανάμεσα σε αμπελώνες, είσοδος στους χώρους οινοποίησης, ξενάγηση σε διαδρόμους κελαριών όπου ωριμάζουν και παλαιώνουν οι οίνοι, δοκιμές και γευσιγνωσίες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με θέα στους αμπελώνες και το Καιμακτσαλάν.