Πληροφορίες
Follow Μελίαμα
Περιγραφή

Tο 2004 ο Αχιλλέας Γιαννακόπουλος ξεκίνησε δειλά – δειλά ως ερασιτέχνης έχοντας σαράντα κυψέλες στις πλαγιές των βουνών της Αλμωπίας του Νομού Πέλλης. Παρήγαγε μέλι ίσα-ίσα για τις ανάγκες της οικογένειας του και για να φιλεύουν τους συγγενείς και τους αγαπημένους φίλους.

Ο Αχιλλέας μετά από λίγο καιρό, λόγω της αγάπης του για τη φύση, και της λατρείας του για τη μελισσοκομεία, αποφάσισε από ερασιτέχνης να γίνει επαγγελματίας παραγωγός μελιού, για να μοιραστεί την υπέροχη γεύση και θρεπτική αξία του μελιού του και με όλους τους συνανθρώπους του. Έτσι το 2007 οι σαράντα κυψέλες είχαν γίνει σταδιακά 250 και άρχισαν να μετακινούνται από τις πλαγιές των βουνών του Νομού Πέλλης στην ευρύτερη περιοχή και στα βουνά της Κεντρικής Μακεδονίας, και κυρίως τις πλαγιές του παλαιού οικισμού «Παρθενώνα» στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Tο 2006 έγινε ενεργό μέλος στη Λαϊκή αγορά της Αριδαίας. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων του, τον έκανε να αποκτά συνέχεια καινούριους πελάτες με σταθερή αξία τους παλιούς. Όλους του γλύκαινε και τους χάριζε απλόχερα τα ευεργετικά οφέλη του μελιού και των υπολοίπων αγνών προϊόντων τους (γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη και κηρήθρα).

Στις αρχές του 2009, ο Αχιλλέας Γιαννακόπουλος έφτιαξε ένα παραδοσιακό εκθετήριο στη Λαϊκή Αγορά των Λουτρών Πόζαρ όπου εκθέτει αποκλειστικά το μέλι του και όλα τα παράγωγα της μελισσοκομίας, (Πρόπολη, Βασιλικό πολτό, Γύρη, Κηρήθρα) τα οποία και ο ίδιος του παράγει τυποποιεί και διαθέτει. Λαμβάνει μέρος σε διάφορες παραδοσιακές γιορτές, και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Μελισσοκόμων της Νομαρχιακής Δ/νσης Πέλλας, διαθέτει Μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ και Παραγωγική άδεια Λαϊκών Αγορών θεωρημένη από το τμήμα εμπορίου της Νομαρχιακής Δ/νσης Πέλλας.

Το 2010 λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για τα μελισσοκομικά μας προϊόντα αλλά και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών οι κυψέλες μας αυξήθηκαν σε περίπου 300. Το 2011 στην προσπάθειά μας αφενός να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες των πελατών μας και αφετέρου να αξιοποιήσουμε το σύνολο των μελισσοκομικών μας υλών & προϊόντων, όπως το μελισσοκέρι και το μέλι και κυρίως εκμεταλλευόμενοι την κληρονομούμενη τεχνογνωσία από την γιαγιά, το προσωπικό μας μεράκι και την αγάπη για παραγωγή σπιτικών αγνών παραδοσιακών προϊόντων που βοηθούν στην διατηρησιμότητα της ελληνικής τοπικής παράδοσης και κληρονομιάς, επεκταθήκαμε στην παραγωγή μελοσάπουνων και κεραλοιφών αξιοποιώντας τα πλούσια βότανα της γης της Αλμωπίας μας! Και έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα…

Τα προϊόντα μας είναι αγνά και υγιεινά, καθώς δεν υπόκεινται σε επεξεργασία κατά τη διάρκεια της συλλογής και τυποποίησης τους.

Follow us

© Γεύσεις Αλμωπίας. All rights reserved. Powered by anise