Ο Στάθης Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Αριδαία. Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με την κουζίνα βοηθώντας τη μητέρα του όπου αγάπησε τη μαγειρική την οποία και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη.
Τα τελευταία 25 χρόνια έχει ασχοληθεί με την οργάνωση κουζινών σε ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και Γερμανία καθώς και έχει διδάξει μαγειρική τέχνη στα ΔΙΕΚ Αριδαίας, Έδεσσας και Σάμου. Από το 2015 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων το 2016 στη Θεσσαλονίκη.
Έχει διακριθεί με έπαινο Merit (4η θέση) στην κατηγορία Fish Dish στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης τον Μάρτιο του 2017 στη DETROP. Εργάζεται ως Executive Chef στο εστιατόριο Τσολιάς στο Λουτράκι Αλμωπίας & R&D Chef στην Αγρόκτημα Φούστανης Α.Ε. και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.