Ο Θεόδωρος Κουρατζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική, την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική απο το 2002 όπου και ξεκίνησε τις σπουδές του σε Ελλάδα, Μαλτα , Ιταλία και Γερμανία.
Εργάστηκε σε ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με βασικούς σταθμούς τη Μύκονο, τη Σαντορινη και τη Χαλκιδική. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς παγκόσμιου επιπέδου ως διοργανωτής αλλά και ως team leader με τις σχολές τις οποίες έχει διδάξει σε Έδεσσα, Αριδαια, Νάουσα, Θεσσαλονικη και Σινδο με πολλές διακρίσεις. Είναι Β’ Αντιπροεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Ελλαδας.
Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως ιδιοκτήτης του εστιατορίου Stelle στην Έδεσσα, Consultant Chef στον πολυχώρο Stoa Multi Venue στα Γιαννιτσά, Executive Chef στο κέντρο δεξιώσεων Celebrity Hall στην Πέλλα οπως επίσης ως εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορες άλλες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό που αφορούν την εστίαση και τα τοπικά προϊόντα.